LCHF-paj-med-rökt-lammfiol
En lite annorlunda “pajdeg” på ägg, perfekt när det finns lite överbliven lammfiol att ta vara på.

6-8 portioner

Pajskal
8 ägg
2 dl grädde
smör
1 nypa salt

Innehåll paj
ca 400 g benfri lammfiol
10 cocktailtomater (eller 2-3 vanliga tomater)
3 dl creme fraiche
5 dl riven ost

Smörj en pajform, lägg eventuellt i lite fett i pajformen (ca 3 msk) och smält i ugnen om du vill få i mer fett i maten.

Blanda övriga ingredienser till pajskalet, häll i pajformen. Grädda i ugnen i 225 grader C i ca 8-10 min eller tills det får fin färg.

Tärna eller gör strimlor av lammfiolen, dela cocktailtomaterna. Lägg i formen ovanpå pajskalet.
Blanda ihop creme fraich och 3 dl av osten, bred detta ovanpå. Lägg resten av osten ovanpå pajskalet.

Grädda i ugnen ca 8-10 min tills osten får fin färg.

En grönsallad med vinägrettdressing är gott till.