Lammkött

I gårdsbutiken finns hängmörat lammkött från vår gårds lamm, det finns även hängmörat fårkött som är en verklig delikatess. Lammköttet hängmöras ca 4-7 dagar och fårköttet ca 2 veckor. Köttet styckas i vårt eget styckeri i Stånga.  Vi har även hantverksmässig tillverkning av korv och burgare. Under vissa delar av året finns även rökt lammfiol till försäljning i butiken.

Vi har alltid lammkött i gårdsbutiken, hela året om, men ibland kan vissa styckdetaljer ta slut. Så om du är ute efter något speciellt, ring gärna och fråga (070-11 11 974). Det går också bra att göra en beställning till nästa gång vi styckar. Korv och andra produkter kan också variera lite under året.

Beställ ett helt lamm till grillning

Vikten varierar mellan 14 - 19,5 kg för lammen. Vi behöver ha din beställning i god tid innan du vill hämta lammet. Det går bra att boka ett lamm långt i förväg.

Charkuterier

Här är korvar och burgare som ofta finns i butiken. Det kan dock variera lite under året. Färskkorvarna(råkorv) tillverkas utan nitrit och andra onödiga tillsatser.


Ört & Vitlök

Lammkorv kryddad med rödvin, örter och vitlök. Mycket smak men på inget sätt stark. En råkorv för grill eller stekpanna.


Makanek

Lammkorv med libanesiska influenser. Mustiga kryddor och smak av pinjenötter samt vinäger. En råkorv för grill eller stekpanna.


Salsiccia

Mild fläskkorv kryddad med vitt vin och fänkål. En råkorv för grill eller stekpanna.


Lammsalsiccia

Mild lammkorv kryddad med vitt vin och fänkål. En råkorv för grill eller stekpanna.


Merguez

Lammkorv med nordafrikanska influenser och en anings hetta. Kryddad med den nordafrikanska kryddblandningen harissa. En råkorv för grill eller stekpanna.


Ramslökskorv

Mild lammkorv kryddad med ramslök och citron. En råkorv för grill eller stekpanna.


Kebabburgare

Smakrik lammburgare kryddad med bla spiskummin, chili och paprika


Lammburgare

Lammburgare smaksatt med vitlök, citron och örter.


Grillspett souvlaki

Grillspett av lammbog eller lammstek, smaksatt med rödvin, örter och vitlök.


Arrosticcini

Grillspett av lammbog eller lammstek, smaksatt med salt och svartpeppar.

Lammkorv
Lammburgare