Helstekt lammfilé med brytbönor och ugnsrostade grönsaker

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Recept
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

lammfile

Helstekt lammfile är alltid gott och enkelt att göra. Bra att prova för den som inte är så van att laga lammkött.

Ugnsrostade grönsaker

Börja med de ugnsrostade grönsakerna. Skär paprika i breda bitar och
squashen i skivor ca 1 cm tjocka. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna,
bred ut grönsakerna tillsammans med cocktailtomater. Ringla över olivolja
och strö på salt efter smak.
Ställ in i 225 graders ugnsvärme i ca en halvtimme. Ta ut ca 2 ggr
och rör om i pannan.

Gratinerade brytbönor

Börja med att sänka ugnsvärmen till 175 grader.
Koka brytbönorna (ca 300 g) mjuka i lite lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt
sedan 2 dl grädde. Hacka 1 gul lök och en klyfta vitlök och tillsätt grytan.
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll upp bön- och gräddblandningen i en ugnsfast form.
Täck med ost ovanpå. Ställ in i ugnen i ca 15-20 min.

Lammfilé

Putsa lammfilén fri från eventuella hinnor. Bryn köttet hastigt i smör så
att den får fin färg runt om, salta och peppra. Lägg lammfilén i en ugnsfast
form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen bredvid brytbönorna.
Stek i ugn ca 10-15 minuter tills en innertemperatur på 60 grader har uppnåtts.
Låt gärna köttet vila under aluminiumfolie 5 minuter innan det skärs upp i lagom stora portionsbitar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.