lammgryta11
Lammgryta är alltid gott. Här är en lite somrig variant med paprika och squash.

Ca 500 g grytbitar av lamm. Köp färdigskurna eller skär 2 cm bitar av tex hel bog utan ben.
Ca 3 msk olivolja eller kokosfett
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
1 morot skuren i slantar
4 dl vatten
0,5 tsk rosmarin
0,5 tsk timjan
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
0,5 tsk salt
1 tsk fänkålsfrön
1 paprika
1 squash

Hacka lök och vitlök fint. Bryn grytbitar och lök tills det har fått fin färg i olivolja eller kokosfett.

Tillsätt tomater, vatten, morot och kryddor och låt det puttra under lock i ca 1 h.

Skär paprika och squash i bitar och låt dem puttra med de sista 10-15 minuterna.
Servera.