Lammskinnsmattor

En lammskinns-/fårskinnsmatta är varmt och skönt att stoppa ner fötterna i, samtidigt som det är vackert. Lammskinnsmattor kan sys efter dina önskemål när det gäller storlek och form. Här är exempel på några olika varianter.

Den här mattan är ihopsydd av fyra st lammskinn och är beskuren i kanterna för att få mjuka rundningar. Skinnen är ljusgrå och ullen är pälsklippt (ca 1,8 cm).

Här är en ljusgrå lammskinnsmatta som är sydd av 18 skinn. Den är plädklippt (ullängd ca 3,5 cm) och är även den beskuren runt om för att ge mjuka rundningar. Det är samma matta på bild både ovanför och under.

Den här fårskinnsmattan är mörkgrå och plädklippt. Den är sydd av två skinn och är inte beskuren utan har kvar fårskinnens ursprungliga karaktär.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Åsa

  Hej! Jag undrar över den fina lammskinnsmattan på översta bilden (sydd av 4 lamskinn). Hur stor är den och vad kostar en matta som denna ungefär?

  Mvh

  Åsa

  1. admin

   Hej
   En lammskinnsmatta sydd av fyra skinn är ca 130×180 cm räknat från yttersta kanterna. Ett ungefärligt pris är runt 8500-12000 kr beroende på glans, lock och längd på ullen.

 2. Niclas Moberg

  Hej!
  Vad kostar en lammskinnsmatta som har måtten 4×3 meter cirka?

  1. admin

   Hej

   Om det är en sådan matta som på bilden med svängda kanter som du menar, så skulle det gå åt 7 skinn på längden och 3 skinn på bredden, dvs 21 skinn. Då blir den 3,90×2,70 i storlek. Om man vill ha raka kanter går det åt fler skinn. Beroende på vilken hårlängd du väljer på skinnet och vilken glans, så skulle kostnaden bara för skinnen som ingår i mattan vara 29500-42000 kr. Sen tillkommer arbetskostnad som jag får räkna på när jag vet vilken typ av matta som gäller. (rak eller svängd).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.