lammstek
Här är ett enkelt men gott recept på lammstek. Squashrullarna är det däremot lite mer
arbete med eftersom de ska skivas och rullas ihop.

Lammstek
1-2 kg lammstek
2-3 vitlöksklyftor
1-1,5 tsk salt (beroende på lammstekens storlek)
1/4-1/2 tsk malen svartpeppar (beroende på stekens storlek)
0,5-1 tsk stött timjan eller rosmarin

Gnid in steken med vitlöksklyftor, dela dem grovt och stick sen in
i mitten av steken. Om benet finns kvar så sticks de in under hinnan intill lårbenet.
Blanda salt, peppar och örtkrydda. Gnid in steken med blandningen.
I den tjockaste delen av lammsteken sticks en köttermometer in.
Lammsteken läggs på ett ugnssäkert fat och steks i 175 grader tills termometern visar 82 grader.
Det tar ca 1-2 h (beroende på storlek). Om man vill ha steken rosa inuti så ska termometern
visa 77 grader. Lägg folie över steken och låt den vila tills squashrullarna är färdiga.
Skär sedan upp steken.

Sås
Steksky från stekfatet
Creme fraiche efter smak

När lammsteken är färdig hälls stekskyn i en kastrull. Ta i creme fraiche efter smak.
Koka upp och rör ut creme fraichen.