Moussaka

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Recept
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

moussakaMoussaka är gott. Det här receptet fick jag ursprungligen i Grekland men sen har jag gjort om det en hel del.

Auberginer 3st (ca 1 kg)

Lammfärs 700 g
Lök 1 st
Passerade eller krossade tomater 500 g
Äggvitor 2 st
Hackad persilja 15-30 g
Salt
Peppar

Grädde 1 dl
Creme fraiche 1,5 dl
Äggulor 2 st
Salt
Riven ost 1 dl

Skiva auberginerna, salta på båda sidor av skivan. Lägg i durkslag
ca 1 h för avrinning (för att dra ut besk smak). Skölj sen av saltet, pressa skivan mot papper för att få ur vätskan. Stek i rikligt med olivolja på mellanvärme tills skivorna är mjuka.

Lägg i en rejäl klick smör i en stekgryta. Fräs lök och lammfärs i grytan tills
det är brynt. Tillsätt tomater, 2 äggvitor och hackad persilja. Tillsätt salt
och peppar efter smak.

Koka en sås av grädde och creme fraiche. Rör i äggulor och riven ost. Smaka av med salt.

Smörj en ugnsfast form. Lägg auberginer i botten, lägg lammfärsröran ovanpå, och överst såsen.
Lägg sedan skivad ost ovanpå.

Ställ in i ugnen ca 15-20 min i 225 grader C tills osten fått färg.

Servera med en grönsallad till.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.