Frakt och leveranstid

Frakt och leveranstid
Varorna skickas med DHL som paket till närmsta ombud, eller posten varubrev som delas ut i din brevlåda. 

Din försändelse skickas vanligen 1-7 dagar efter beställning/betalning och normalt levereras den inom 1-10 arbetsdagar efter försändelsen är skickad (OBS för lammskinnsprodukter gäller andra leveranstider, se nedan). Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning eftersom det vanligen tar 3 bankdagar innan vi kan se att pengarna har kommit in på bankgirot.

För lammskinnsprodukter kan det ibland ta längre tid även om det står att de finns i lager eftersom de sys här i ateljén och ibland sys upp först vid beställning. Vid behov av lammskinnsprodukterna till ett speciellt datum är det viktigt att meddela oss detta. För det mesta skickas lammskinnsprodukterna inom 14 dagar efter beställning, men vid hög orderingång kan det ibland ta längre tid. 

Vid beställning i webbutiken går det ut ett mejl när varan skickas. Om du inte fått varan i brevlådan eller ett aviseringsmejl eller sms inom 5 vardagar efter att din beställning har gått iväg från oss, måste du kontakta oss på info@lammboden.se så att paketet inte går tillbaka till Lammboden igen. 

Vid slutförsäljning meddelas du skriftligen via e-post eller per telefon. Vi meddelar också när slutsålda varor åter beräknas inkomma för leverans. Om du förskottsbetalat din order och du önskar häva köpet på grund av en kraftigt försenad leverans betalar vi tillbaka förskottsbetalningen senast inom 20 dagar.

Outlösta brev och paket
Om ett paket/brev kommer i retur till Lammboden skickas varorna inte ut till dig igen, du får i stället en återbetalning på din köpesumma minus 350 kr för att täcka våra kostnader för expediering, packning, emballage frakt, returfrakt, returbehandling. Om köpesumman varit lägre än 300 kronor skickas en faktura med 14 dagars kredit på det överskjutande beloppet. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med f.n. 50 kr. Vid utebliven betalning efter påminnelse vidtar vi betalningsrättsliga åtgärder.

Fraktkostnader
Lammboden erbjuder alla kunder inom Sverige en fast fraktkostnad på 49 kr

Om du väljer att hämta varorna i gårdsbutiken i Stånga läggs ingen fraktkostnad på beställningen. Det går då även bra att ringa in sin beställning och betala vid upphämtning i gårdsbutiken.


Transportskada

Upptäcker du att varorna är transportskadade när du mottager dem, skall du anmäla detta till fraktbolaget eller utlämningsstället snarast. Tänk på att behålla emballaget tillsammans med varorna. Lammboden står för returfrakten och ny utleverans. Kontakta oss vid eventuella frågor.