Frågor

Om du har någon fråga som inte passar under någon annan kategori så får du gärna ställa den här, så ska jag försöka svara. Du kanske har funderingar över lammskinn, beställning, sortiment mm.

Detta inlägg har 16 kommentarer

 1. Ingemar Johansson

  Hej!

  Jag undrar när ni har blå filttofflor till försäljning igen. Det står tillfälligt slut. Jag vill gärna beställa, men också veta hur länge jag måste vänta, eftersom jag måste betala i förväg.

  Ingemar

  1. admin

   Hej
   Vad bra att du uppmärksammade mig på det, jag har missat att ta bort tillfälligt slut i webbshoppen. Jag har blåfärgade skinn hemma igen, men inga färdiga tofflor i blå. Det tar ungefär 2 veckor innan jag har hunnit sy nya.
   Kia

 2. Anna

  Hejsan! för det första, vilken härlig sida jag halkade in på 🙂 vilka arbeten! Nu till min fråga: jag har ett vitt fårskinn här hemma som min son fick av sin farmor när han föddes. Men det är inte vitt längre, det har blivit gult 🙁 inte alls lika fint längre. Det låg ute i somras, kanske var det som gjorde det. Finns det nåt sett jag kan få det vitt igen? Bleka det på nåt sätt? Vore väldigt tacksam för svar och tips.

  Med vänliga hälsningar Anna

  1. admin

   Hej

   Jag har hört om fler som har fått lammskinn som ändrar färgen efter att ha legat i solen i ett uterum hela sommaren. Är skinnet tvättbart? Isåfall kan du ju alltid prova att tvätta det en gång, kanske det bara har blivit gult av smuts? Tänk på att att tvätta i ulltvätt på 30 grader och använd gärna ulltvättmedel som innehåller återfettande lanolin. Fungerar inte det kan du ju prova med kemtvätt. Hör då med kemtvätten att de har erfarenhet av att tvätta skinn och speciella metoder för det.

   Att bleka vet jag inte alls hur det fungerar. Risken är att lädret skadas. Blekmedel brukar ju vara ganska starka. Det skulle jag inte våga prova själv. Däremot kan man kanske färga hela skinnet, så att det får en annan färg om det fortfarande ser tråkigt ut.

   Hör gärna av dig igen efter att du har tvättat skinnet.

   Hälsningar Kia

   1. Anna

    Hej Kia!

    Tack för ditt snabba svar! Skinnet är tvättbart och jag har tvättat det men det är fortfarande gult 🙁 Jag kan ju iofs höra med kemtvätten i stan om dom har nåt knep. Köpte iaf ett par fårskinnstofflor här i eran butik, dom ska vara till en liten nyfödd brorson i julklapp 🙂 urgulliga!

    Hälsningar Anna

    1. Anna

     Föresten, rekomenderar du ullkur eller ullschampo? Kanske är möjligt att slänga i det i paketet jag redan har beställt?

     1. admin

      Om du inte har tvättat skinnet mycket förut så räcker det gott och väl med ullschampo. Om man däremot har tvättat mycket och det känns torrt så kan man köra en ullkur. Det passar bra till ullkäder också. Jag skulle tro att ullschampo räcker för dig om det var första gången du tvättade skinnet förut. Ska jag lägga till ett ullschampo på din beställning?

    2. admin

     Vad tråkigt att du redan har tvättat och det inte går bort. Men som jag skrev innan så har jag hört fler som har fått färgförändringar när de har lagt lammskinn i solen. Det är väl som med vårt hår att det blir solblekt på sommaren när man är ute. Tack, vad roligt att du gillar babytofflorna.

     1. Anna

      Jag har tvättat det två gånger så det är ganska stelt. Lägg gärna till en ullkur. Kan du se min beställning nu eller behöver du fler uppgifter?

      /Anna

 3. Anna

  Jag har tvättat det två gånger så det är ganska stelt. Lägg gärna till en ullkur. Kan du se min beställning nu eller behöver du fler uppgifter?

  1. kia

   Hej igen
   Det går bra för mig att lägga på det på din beställning. Men jag tänkte bara säga att lanolinet framför allt har effekt på ullen, om den blir torr och tråkig vid tvätt.

   Även om det är tvättbara skinn så känns skinnen alltid aningen stelare när de tvättas, särskilt om man bara låter det hänga utan att dra och sträcka när de torkar. Men de mjukar alltid upp sig igen när man använder dem, till skillnad från skinn som inte är tvättbara , de kan bli så stela att det går att bryta av dem. Så blir aldrig ett tvättbart skinn.

   Lanolinet har ingen effekt på stelhet men tillför fett så att skinnet känns mjukare och inte så torrt. både i ull och på lädersidan.

   Då lägger jag till en ullkur på din beställning.
   Hälsningar Kia

 4. Vill beställa en Lammskinnsboa – lång ull 160 cm, men vill vara säker på att den är grå (går inte att specificera i webshoppen)

  Hälsningar Mattias

  1. admin

   Hej
   Jag hade missat att lägga in alternativen i webbshoppen, nu är det ordnat.
   Hälsningar Kia

 5. Marie Wirén

  Hej,
  Jag två lammskinn där tydligen bara det ena är tvättbart. Tyvärr har jag tvättat bägge samtidigt och den ena kan jag ställa i en hörna så stelt är det! Finns det något jag kan göra för att få det mjukt igen.

  Hälsningar,
  Marie

  1. admin

   Hej
   ledsen att jag inte svarar förrän nu. Jag har inte riktigt något bra råd att ge dig. De lammskinn som inte är tvättbara blir ju väldigt stela av vatten. Kanske du kan blöta det igen och bearbeta det hela tiden när det torkar. Så att det inte stelnar i en viss form. Jag har inte provat detta själv men har för mig att de gjorde så förr, bearbetade skinnen när de torkade för att de inte skulle bli så stela. Men jag är inte alls säker på att det fungerar. Annars kan du väl låta det torka plant och använda som matta?

 6. Ninnie

  Hej! Läste här att ni tipsade om att färga lammskinn som blivit gult. Jag har två tvättbara som jag tycker är så tråkiga i färgen och skulle hellre vilja ha dom gråa. Hur går man tillväga om man ska färga lammskinn? Går det? 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.